HJÄLP OSS ATT BLI BÄTTRE & FÅ FRI FRAKT!

Dina åsikter som kund är viktiga för oss. Vi vill gärna veta vad du tycker så vi kan ge dig det du vill ha. Svara på undersökningen så får du en rabattkod skickad till din epost (kan ej kombineras med andra erbjudanden eller kampanjer).

Varför klickade du in på denna sida?
Billigast

Det första jag hittade

Bra omdöme på andra sidor/forum etc


Din e-post * 

Köp- och leveransvillkor

Priser

Alla priser anges i SEK exklusive moms. Vi äger rätt att justera priser till följd av förändring av valutakurser, skatter, tullar, råvarupriser eller andra oförutsedda utgifter.

Faktura via Svea Ekonomi

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av ljusbutiken.nu överlåtna till Svea Ekonomi AB.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Delbetala via Svea Ekonomi (endast för privatpersoner)

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.

Allmänna villkor
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

 

Kort- och bankbetalning

Vi erbjuder säkra kort- och bankbetalningar via DIBS som är godkända av svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA och MasterCard för att förmedla säkra betalningar.

Du kan betala med VISA, Mastercard samt direkt via Handelsbanken.

Swish-betalningar

Vi erbjuder betalningar via Swish.
Din order skickas när vi har mottagit betalningen.

Betalningslösningar

Kort- Vi erbjuder säkra kortbetalningar via DIBS som är godkända av svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA och MasterCard för att förmedla säkra betalningar.

Du kan betala med VISA, Mastercard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället, men dras inte förrän din order är skickad.

I samband med din beställning och/eller kontoregistrering godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen.

Informationen du lämnar om dig själv används BARA av ljusbutiken.nu som drivs av Nova Group AB. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part.

Leveranssätt & Fraktkostnad

Fraktkostnaden är 79 kr (63.20 kr exkl moms). Våra transporter utförs av Postnord, som levererar direkt till din brevlåda. Går brevet/paketet ej ner i brevlådan, ska chauffören ringa på er dörr/porttelefon. Är ni ej hemma vid leveransförsök, går brevet/paktet till Postnords närmsta ombud och ni blir aviserade via brev att ni har en sändning som väntar på er hos ombudet. Hämtas inte sändningen inom några dagar, kommer ytterligare en avi som en påminnelse. Hämtas inte sändningen inom 14 dagar, efter det kommit till Postnords ombud, går det tillbaka till avsändaren, inga extra avgifter debiteras köparen.

Leveranstid

Beställningar gjorda helgfri vardag skickas inom 48h, vi levererar till hela Norden (Island, Finland, Norge Danmark och Sverige). Skulle beställd vara inte finnas i lager och därmed bli försenad, meddelas du som kund inom 24h vad anledningen är. Du har då möjlighet att ta ställning till om du vill vänta på beställd vara, hitta en likvärd vara (priset justeras då), eller häva ditt köp och få full återbetalning.

Retur och återbetalning

För privatpersoner:

I enlighet med konsumentköplagen har du som privatperson 14 dagars ångerrätt. Endast varor i obruten förpackning får returneras. Inga varor får returneras utan returnummer som erhålls från vår kundtjänst per mail eller telefon. Om så önskas kan vi tillhandahålla returfraktsedlar. Vid retur debiteras de faktiska fraktkostnaderna. Fraktkostnader och ev. administrationsavgifter krediteras ej och kvarstår att betala vid retur.

Vi återbetalar dig inom 14 dagar från det att vi mottagit meddelande om att du som kund önskar ångra dig. Köparen kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess köparen har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. Återbetalning sker på samma sätt som den ursprungliga betalningen om inget annat uttryckligen avtalats. Vänligen ange ditt order-ID tydligt vid alla returer. Detta är för att vi ska kunna hantera ditt ärende så fort som möjligt, samt att både du som kund och vi som leverantör enkelt ska kunna följa ärendet till det är avslutat.

Dessa villkor gäller om annat ej skriftligen avtalats.

För företag:

Retur av kuranta varor medgives ej, om inte särskild överenskommelse träffats med vår kundtjänst. Under förutsättning att retur av kuranta varor godkänts krediteras köparen beloppet med 20 % avdrag för hanteringskostnader.

Dessa villkor gäller om annat ej skriftligen avtalats.

Bytesrätt

Ni har alltid 30 dagars bytesrätt när ni handlar hos oss. Kontakta alltid oss innan ni returnerar någon vara. Produkterna måste returneras i originalkartong och får ej vara skadade. Kunden betalar alltid returfrakten. Returer som skickas mot efterkrav eller postförskott löses ej ut. Returer som skickas så att de ej levereras till vår gatuadress kommer att debiteras med 150 kronor exklusive moms i hämtningsavgift.

Ångerrätt

-Köparen ska vid nyttjande av ångerrätt meddela handlaren om nyttjande om ånger inom 14 dagar från det att köparen har varan i sin besittning.

- Köparen ska efter skickat meddelande senast inom 14 dagar återsända varan.
Returadress:
Nova Group AB/ ljusbutiken.nu
Istappsgatan 7
254 73 Ödåkra.

- Köparen står för returfrakten tillbaka till säljaren, om inget annat avtalas.

- Köparen har rätt att returnera en vara även om denna är använd eller skadad, säljaren kan alltså inte neka en ånger. Däremot kan säljaren göra värdeminskningsavdrag för det säljaren anser att skadan innebär eller om delar av en vara saknas. Värdeminskningsavdrag kan ske med upp till 100% av varans värde.

- Det finns undantag från ångerrätten, t.ex. öppnade förpackningar, som ej går att sälja vidare i nyskick.

- Ångerblankett:
https://www.konsumentverket.se/contentassets/c78f43844da74c7786821d8d12a98b5a/
angerblankett_konsumentverket_150817.pdf

Bytesrätt: Skulle köparen av någon anledningen beställa fel varor, byter vi givetvis ut dom till rätt vara, köparen står då för returfrakten. Köparen ska vid utnyttjande av bytesrätten meddela handlaren inom 30 dagar från det att köparen har varan i sin besittning.

Det finns undantag från bytesrätten, t.ex. öppnade förpackningar, som ej går att sälja vidare i nyskick.

Sekretess

Vi lämnar aldrig ut några personuppgifter eller e-postadresser som ni lämnar till oss. Vi använder oss av säkra betalningssätt via DIBS.

Ej fungerande produkt

Om en vara är felaktig ska du reklamera detta till oss inom skälig tid. Vi byter givetvis felaktiga eller trasiga produkter. Vill köparen ej ha någon ny produkt anses reklamationen istället vara en retur och behandlas så. Köparen har ej rätt att kräva ytterligare ersättning eller andra anspråk mot säljaren. Undersöka alla varor noggrant vid mottagandet för att förvissa dig om att de är fungerar som de skall och att de inte har några synbara skador.

Reklamation & Säljarens garanti

Vid en godkänd reklamation ska säljaren stå för alla kostnader inklusive all frakt. Om en vara är felaktig ska köparen reklamera detta till oss. Vi byter givetvis ut felaktiga eller trasiga produkter. Har du mottagit en trasig vara meddelar du oss detta inom (2) månader, som alltid anses vara skälig tid. Vi kommer då skicka beställd vara igen och ta hand om hela reklamationsärendet hos Postnord. Vill köparen ej ha någon ny produkt, återbetalas hela beloppet för varan, även frakten. Om säljaren företar omleverans eller avhjälpande av felet vid reklamation ska säljaren stå för alla eventuella fraktkostnader. Retur av vara samt återbetalning ska ske utan onödigt dröjsmål.

Köparen har rätt att reklamera en vara i tre år. Felet ska anmälas snarast eller så snart felet borde ha upptäckts. Att anmäla fel i varan inom två (2) månader anses alltid inom skälig tid. Köparen ombeds lämna meddelande om att varan är felaktig och hur den är felaktig. Vid en godkänd reklamation står säljaren för alla kostnader inklusive all frakt. Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR). ARN: https://www.arn.se/ Allmänna Reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm EU ODR: https://ec.europa.eu/odr.

 

I samband med din beställning och/eller kontoregistrering godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen.

Informationen du lämnar om dig själv används BARA av ljusbutiken.nu som drivs av Nova Group AB. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part.

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i kataloger, prislistor och i annat material samt internetsidor. Avvikelser kan förekomma mellan produktbilder presenterade i kataloger och internetsidor jämfört med den verkliga produkten.

Villkor i PDF-format (2020-09-29)
Villkor (Konsument) i PDF-format (2020-08-12)
Villkor (Företag) i PDF-format (2020-08-12)
Villkor (Konsument) i PDF-format (2020-07-29)
Villkor (Företag) i PDF-format (2020-07-29)


 
Nova Group AB | Istappsgatan 7 | 254 73 Ödåkra | 042-490 70 60
Webbshop och hemsida från Webkonsult.se